Zarona

Zarona har varit i min ägo sedan den 17 November 2012. Hon är ett cirka 167cm högt fuxsto född 2004 från Holland. Efter Osmiun - Silvano och är släkt med självaste Flippan. Trots att hon är ganska ''gammal'' så var hon knappt hoppad någonting alls, när jag provred henne så var det första gången hon hoppade linje med två ''hinder'' rad så hon var alltså väldigt grön i hoppningen när vi köpte henne. Men nu är hon hoppad i snart fyra månader, och vi har startat fina metersrundor och hoppar med enkelhet 130 på träning.
 
Hon är väldigt hinderklok och har ett väldigt mod, det matchat med hennes enorma kapacitet och vilja har gjort att det har gått ganska snabbt för henne att lära sig vad dethär med hoppning går ut på. Hon är också väldigt fin på marken och hade lika gärna kunnat bli dressyrhäst, hon har riktigt fina gångarter, och ett stort plus för galoppen. Hittils har vi startat dressyr två gånger med lite varierande resultat, en start på drygt 65% och en på drygt 60%. Men hoppningen är det både hon och jag tycker är allra roligast.
 
Zera som hon kallas till vardags är annars världens snällaste i nästan all hantering. Tom min lilla, lilla kusin Pontus, tre år kan leda in henne från hagen när jag går bredvid. Själv har hon tre stycken föl som mest troligt står i Holland. Just nu håller på att försöka spåra dessa föl, förhoppningsvis har dom ärvt sin mammas egenskaper.
 
 
 
 
 
Så fin ♥
Allmänt, Hästarna | | Kommentera |
Upp